MarketTools Scan App

Automatisch klantorders vastleggen

Een perfecte klantenbinding is het ontzorgen van afnemers door het automatisch genereren van bijvoorbeeld maandorders op basis van werkelijke voorraad.

De MarketTools Scan App maakt dit op een eenvoudige manier mogelijk.
De procedure is efficiƫnt, bespaart de klant werk, voorkomt tekorten maar ook overbestellen.
Met behulp van een Scan App worden automatisch orders gegenereerd. De Scan App is op vrijwel elke Android smartphone te installeren. De orders worden samengesteld op basis van eenmalig zelf aan te maken magazijnlijsten met daarin een minimale- en maximale voorraad en verder alleen de periodieke magazijntelling via de Scan App.

Hoe werkt het:

  1. klant maakt magazijnlijst aan (conform favorieten maar dan met invoer van zijn minimaal gewenste voorraad en optioneel zijn eigen artikelnummer)
  2. klant produceert vanaf de webshop labels met barcodes vanuit de magazijnlijst.
  3. klant plakt barcodes op de betreffende schappen\bakken
  4. klant scant periodiek met de Scan App (met inlog) op een smartphone de barcodes en geeft het aantal in. De invoer wordt direct verwerkt naar de webshop. Indien het aantal gescanned minder is dan de minimale voorraad wordt de bestelmand gevuld met het aantal tot aan het maximale aantal.
  5. afhankelijk van de instellingen kan de order direct vanaf de smartphone of vanuit de webshop (na eventuele fiatering door een ander klantaccount) doorgezet worden.

De eerste drie stappen zijn in principe eenmalig. Alleen als de magazijnlijst aangepast moet
worden moet de klant hier nog wat mee doen (label printen of label verwijderen van het
schap)

De procedure bespaart veel werk. Bestellen direct vanuit het magazijn, maar ook periodieke bestellingen via een simpele functiegescheiden procedure die gemakkelijk uitbesteed kan worden aan magazijnmedewerkers zonder dat deze hoeven te gaan over minimale voorraden of het bestelproces.
De magazijnmedewerker loopt met de scanner langs de schappen, de inkoper neemt de order over, zet de order door en bepaalt de minimale en maximale voorraad.

Meerdere magazijnlijsten zijn mogelijk per debiteur waardoor dit ook zeer geschikt is voor klanten met veel filialen. Met een aparte weborderlijst kan een beheerder alle weborders van filialen inzien en eventueel fiatteren.

Meer weten over onze Scan App?
Bel ons +31 (0)36 546 5009 of email naar markettools@ipssoftware.com

Maak van e-commerce een success! Vraag nu een demonstratie aan van MarketTools Cloud.